VO2max om trots op te zijn

GO!

De app die de data uit mijn Garmin-horloge trekt, berekent veel kengetallen, waaronder de VO2max. Dat is in dit geval een geschatte waarde, waar ik daarom niet al te veel aandacht aan heb besteed. Tot dit weekend.

De VO2max is een belangrijk kengetal die de mate de maximale prestaties van een sporter bepaalt. Er zijn formules om de VO2max te bepalen op basis van eerder geleverde sportprestaties, maar de enige betrouwbare manier is een meting tijdens een inspanningstest. Dat Garmin Connect van sporters bijhoudt is daarom hoogstens een mooie indicatie. Toch was ik het afgelopen weekend niet echt stiekem trots dat ik met een VO2max van 54 in mijn leeftijdscategorie tot de beste 1% van alle gebruikers van Garmin behoor. Lekker bezig, die hardlopende vijftiger uit Meppel!