Voetbalplezier

1 min leestijd

Josse heeft een aantal voetbaltrainingen gehad in het kader van de sportkennismaking. Prachtig om hem bezig te zien op dat grote hoofdveld van FC Meppel. Een pluim voor de trainer die de kinderen erg goed aanvoelt en hen daardoor enthousiast maakt voor zijn sport.

Josse deed erg zijn best om de oefeningen goed te doen, kan als de beste rennen, maar als dat wat hem betreft niet hoeft, dan observeer hij in alle rust de troepenbewegingen op het veld. Verwar dit niet met onverschilligheid. Josse vertelt na afloop van de trainingspotjes altijd trots dat ze gewonnen hebben en met hoeveel doelpunten. Als ze gewonnen hadden…

Tamas gaat later dit jaar kennismaken met Judo. Toch heeft het voetballen van zijn broer hem blijkbaar geïnspireerd. Ik heb de afgelopen week meermalen met hem gevoetbald in de tuin. Klein doel en een lichte bal, het lijkt in de verste verte niet op het echte werk. Maar wat had die kleine man een plezier. Dook fanatiek om het doel te verdedigen, vloog op de bal af toen hij door kreeg dat ik helemaal niet hard kon lopen, kreeg zijn grijns niet van het gezicht geveegd. Ik genoot. Met je zoon voetballen in de tuin de gewoonste zaak van de wereld? Misschien, maar Tamas had er niet veel mee op. Tot deze week. Hopelijk een blijvertje.

Scroll Up

Pin It on Pinterest