Voorpret

Van start!

Morgen gaat het weer eens gebeuren. Het is alweer twee jaar geleden. De reden dat het vorig jaar niet doorging, zal waarschijnlijk de toen onwillige knie zijn geweest, al is dit niet helemaal zeker. Kan ook gewoon aan ‘de drukte’ hebben gelegen.

Dit jaar komt er dus wel een editie van de ‘monsterwortelrit’ zoals ik hem twee jaar geleden doopte. Ik heb een nieuwe variant bedacht. Heerlijk, die voorpret over een rit. Kaarten bekijken, eerder gereden stukken aaneen rijgen en deze combineren met nog te ontdekken routeonderdelen. Oplossingen bedenken en weer verwerpen, een compromis sluiten tussen opschieten en toeristisch ontdekken, een heel serieuze bezigheid waar ik blij van word.

De route is klaar. Denk ik. Morgen ga ik hem op de racefiets uitrollen. Ik ga obstakels tegenkomen, dingen ontdekken die niet op mijn stokoude fietskaarten staan, tot mijn verbazing ontdekken dat er in het twintig jarig bestaan van deze papieren gidsen soms helemaal niets in de werkelijkheid is veranderd en uiteraard komt ergens de dag het totale-de-weg-kwijt-moment. Ik heb het idee dat die dappere fietser dat morgen met de juiste zen-instelling tegemoet gaat treden. Geniet er nu al van. Voorpret, smullen.

Scroll Up

Pin It on Pinterest