Wasbeurtpatronen

Onze auto was vandaag ingeroosterd als taxi voor de pupillen van De Reest. De eindbestemming was Heerenveen. Sportstad Heerenveen. Prachtige sporttempel voor voetballers, turners en waterpoloërs. Ik keek vanochtend eens goed naar de auto, nog iets beter in de auto en kwam tot de conclusie dat ik me toch ‘enigszins’ zou schamen als hierin mensen vervoerd moesten worden.

En dus stonden daar opeens drie kinderen onder ‘begeleiding’ van een ouder de oude, trouwe brik te wassen. De mannen waren vooral bezig een zo groot mogelijk schuimbad te maken, de vrouw had al een stuk beter in de gaten hoe je vuil van een auto poetst en ik werkte ondertussen onverstoorbaar verder. Het echte werk. Maakt niets uit, ik genoot. De auto kreeg van al dat gedoe overal fraaie wasbeurtpatronen. Bijna jammer om het weg te spoelen.

De was- en zuigbeurt bleek overigens voor niets te zijn geweest. Er waren genoeg auto’s. Ach, het is nooit verkeerd om het metallic grijs weer eens te zien fonkelen in de zon. Best mooi kleurtje eigenlijk…

PS: Zowel Pupillen 1 als 2 hebben hun twee wedstrijden gewonnen. Het team van Umai is nog steeds in de race om kampioen te worden. Over twee weken is de ontknoping in Groningen. Spannend.

Scroll Up

Pin It on Pinterest