Wat er nu toe doet

GO!

De bibliotheek van mijn iBooks is een schamele afspiegeling van welke werkelijke bibliotheek dan ook, maar is blijkbaar net groot genoeg om verrassingen te kunnen opleveren. Zo kwam ik vorige week het boek ‘Wat er nu toe doet’ tegen.

Het digitale boekje van Seth Godin staat al ruim een jaar op de iPhone. Ooit gedwonload in ruil voor een tweet. En toen werd het geschenk vergeten…

Pas deze maand heb ik ontdekt wat voor fantastische deal dat is geweest. ‘Wat er nu toe doet’ bevat tachtig mini-essays van de meest uiteenlopende denkers en doeners. Marketeers, managers, ondernemers, filosofen, schrijvers, politici, ze komen allemaal langs. Zelfs op het kleine schermpje van de iPhone zijn de verhalen kort. In een paar bladzijden komt de boodschap langs. De inhoud is minimaal treffend, vaak genoeg de moeite waard om te onthouden en in een stuk of tien gevallen goed genoeg om actie te ondernemen. Mijn Evernote bevat inmiddels extra notities, ik volg nieuwe blogs en twee van de eerste drie artikelen op dit blog zijn geïnspireerd door essays uit dit boekje.

Het boek is helaas niet langer te downloaden. Jammer, want de inhoud heeft wat mij betreft niet ingeboet aan actualiteit!

Waardering

72%