Waterloopje

GO!

Het was vanochtend nat en winderig, dus bestond er geen enkele reden om niet te gaan hardlopen. Wel een goed excuus vormde de rug. Die bleef aan het begin behoorlijk gespannen en dat liep beslist niet fijn.

Ik wilde daarom al na drie kilometer omkeren, maar besloot het nog een paar kilometer aan te zien. Gek genoeg zorgde die beslissing blijkbaar voor net dat kleine beetje ontspanning dat mijn rug nodig had. Het ging steeds lekkerder, waardoor het testloopje langzaam maar zeker uitgroeide tot het ‘Rondje Rogat’. Uiteindelijk dus veel meer kilometers gemaakt dan vooraf verantwoord leek, maar ik denk dat de schade wel meevalt.

De hardloopsessie was overigens meer een soort waterloop, want het bleef maar regenen en overal om me heen waren de sporen van veelvuldige regenval zichtbaar. De scène met de Reest die is uitgegroeid van een beekje tot een waterplas van anderhalve kilometer breed was de meest overtuigende uiting daarvan. Het is een fraai gezicht, al moet er niet nog veel meer regen gaan vallen, denk ik.