Waterrat

1 min leestijd

Ook dit jaar deed Umai mee aan de Mini Pompeblêd Kriich in Sneek, een waterpolotoernooi waaraan twintig verenigingen meedoen. Ze brengen met z’n allen ruim 260 kinderen onder de elf jaar op de been om in 123 wedstrijden, verdeeld over 7 poules, te strijden om de eerste plaats. Niks Olympische gedachte, de kinderen willen echt allemaal heel graag winnen en het fanatisme spat er dus het hele weekend letterlijk en figuurlijk vanaf.

Net als vorig jaar, toen Umai nog meedeed in de categorie onder de 9 jaar, heb ik heel veel foto’s geschoten. Veel kunnen zo de prullenbak in, de meeste zijn leuke kiekjes, een stuk of tien zijn echt de moeite waard en een paar knallen er uit, zoals deze van mijn bloedeigen waterrat.

Ook mooi is om te zien hoeveel de jongens en meiden in een jaar tijd vooruit zijn gegaan. Veel van de teamleden van De Reest 2 hebben het afgelopen seizoen voor het eerst een volledige competitie meegedraaid en hebben daar heel veel ervaring opgedaan. Ze wisten mede daardoor de meeste potjes te winnen. Helaas niet goed genoeg om eerste te worden in hun poule, maar een derde plaats is prima. Ik verheug me nu al op het komende seizoen.

Scroll Up

Pin It on Pinterest