Witte Kerst

1 min leestijd

Het KNMI is bijzonder streng voor het fenomeen Witte Kerst. Als er op het grasveldje voor de gebouwen van dit weerinstituut twee dagen lang geen sneeuw ligt, heeft er geen Witte Kerst plaatsgevonden.

De eerste keer dat ik deze regel leerde kennen, werkte ik nota bene in Hilversum en lag er de dagen voor Kerst een dik pak sneeuw en daarna lag er nog steeds sneeuw. Toch beweerde het KNMI dat het geen Witte Kerst was geweest. Waar die sneeuw op dat grasveldje was gebleven, weet ik nog steeds niet. Het vertrouwen in het weerinstituut is op dit punt sindsdien fors afgenomen.

In Meppel gaat het dit jaar gewoon een Witte Kerst worden, of er nu sneeuw op een grasveldje in De Bilt ligt of niet. De omstandigheden voor uitwaaien tussen brunch en kokkerellen in waren vandaag ideaal. Hoe omschrijf je de winterse sfeer onderweg het best? Hoe vang je de kou, de sneeuw, het waterige zonnetje en de gemoedstoestand die dit alles oproept in woorden? Ach, waarom zou ik me eraan wagen. Wat mij betreft zegt deze foto van het riet genoeg.

Scroll Up

Pin It on Pinterest