Woordblind

Van start!

Door de vele fietstochten dacht ik de omgeving hier nu wel te kennen. Mis. Iets na Hasselt loopt vanaf het buurtschap Streukel een prachtig dijkje naar Zwolle. Weet ik sinds vandaag.

De Agnietenberg en het prachtige gebied tussen het Zwarte Water en de Vecht bleek ik ook niet te kennen en het dijkje terug van Zwolle naar Hasselt, maar nu aan de andere kant van het water, heb ik tot vanmiddag ook nog nooit in een route opgenomen. Genieten dus.

Na Hasselt ging de terugweg via Zwartewatersklooster. Dat dus een ‘s’ blijkt te hebben tussen Zwartewater en de rest van de naam van dit buurtschap. Hoe blind kun je zijn? Ik ben hier echt al tientallen keren geweest. Heb regelmatig even bij het naambord stilgestaan om het kerkhofje te fotograferen of een appeltje te eten. Ik durf nu wel te bekennen dat ik op Google Maps die ‘s’ een jaar of wat geleden al heb zien staan. Maar dat is dus een fout van Google, was mijn oordeel.

Zelfs vandaag keek ik wel naar het naambord, maar zag ik niets. Pas thuis de foto eens goed bekeken. Het valt niet langer te ontkennen: het buurtschap heet Zwartewatersklooster. Mijn overgave is compleet. Ik heb zelfs een aantal artikelen op dit weblog met de foutief gespelde naam erin gecorrigeerd.

Heerlijk gefietst overigens. Het waren 65 kilometers vol ontdekkingen, mooi weer en een sterke wind die het geheel op sport deden lijken. Perfect.

Scroll Up

Pin It on Pinterest