Zet een bloem op je website

Zit de mensheid te wachten op een website die jouw persoonlijke weblog doorspit en op basis daarvan je huidige stemming vastlegt en een gepaste bloem presenteert? Ik zou het niet weten eerlijk gezegd, al heb ik wel een genoeglijk klein kwartiertje met de website Read my Mood gespeeld.

De werking is heel eenvoudig: meldt je aan met naam en e-mail, geef het adres van je blog op en de website bepaalt vervolgens welke stemming bij je laatste post hoort. Ook mailt de website een brokje code dat op het weblog kan worden gezet. De bedenkers van de website beloven dat je blog regelmatig wordt besnuffeld, waardoor er steeds een nieuwe bloem kan worden geplant. Mits de stemming is veranderd natuurlijk…

Bij het testen van deze site plakte ik een inleidende tekst van een nooit gepubliceerde post van dit weblog erin. Enigszins onsamenhangend is die tekst, en volgens mij ook nog behoorlijk zakelijk. De website oordeelde dat hier sprake is van een interessante mengeling van op zich niet negatieve emoties. Spannend.

Vervolgens een incourant privé weblog opgegeven als de ultieme (nou ja) veldtest. Eigenlijk gebruik ik het meer als testsite voor ideeën en technieken, en de inhoud is niet echt meer representatief voor hetgeen mij bezighoudt. De uitkomst was niet één maar twee bloemen: de blauwe druif voor ‘the blues’ en rode anemonen voor ‘hartzeer’. Mm, toch eens even kritisch kijken naar wat ik eigenlijk allemaal heb geschreven op die website…

Wie nieuwsgierig is geworden naar deze site kan er net als ik natuurlijk altijd even mee spelen. Wie het echt leuk vind om een bloem op zijn blog net zo te zien wisselen als de dagelijkse stemmingen, moet zeker aan de slag met deze site. Wel jammer dat het updaten van de bloem met de hand moet gebeuren. En bedenk dat de bedenkers van Read my Mood van iedere gebruiker het e-mailadres en de url van hun website in de database hebben zitten!

Scroll Up

Pin It on Pinterest