Zinnenprikkelend

De mensen achter het succes van Marktplaats zijn na de verkoop aan eBay niet op hun lauweren gaan rusten. In tegendeel, ze zijn gewoon verder gegaan met ondernemen en maken nu kleding op basis van vezels die ze uit brandnetels winnen. Brennels heet deze kledinglijn, alhoewel de stof in tegendeel tot wat de naam doet vermoeden juist heel zacht schijnt aan te voelen.

De familie doet echter nog meer. Achter de winkel ligt een prachtig recreatieterrein. Brennels Buiten is wat ons betreft met liefde aangelegd. Liefde voor de natuur, maar zeker ook met een verlangen naar de sprookjeswereld waarin we als kind geloofden, met liefde ook voor lekker eten en drinken in een prettig relaxte ambiance en met de wens een sfeer op te roepen alsof je lekker een dagje aan het strand doorbrengt, getuige de duinen die veelal voorafgaan aan de zwemplassen.

De ontwerper van het park moet ook een behoorlijk romantische inborst hebben. Heuvels met waterval over rotspartijen, enthousiast begroeid met kleurrijke bloemen, hier en daar gelardeerd met wat bomen, deze zinnenprikkelende omgeving is eigenlijk behoorlijk op het randje van de kitsch, maar dat zijn de plekken waar hier bewust voor is gekozen.

De rest van het park is een stuk subtieler en prachtig. Er is leuk gespeeld met niveauverschillen, hier en daar liggen bijna achteloos kleine hevels, waarachter zich opeens een met velden vol korenbloemen openbaart. De duinenrijen die de zwemplassen markeren blijven altijd in zicht. Wie liever in een luie bank lurkend aan een rosé van zich af kijkt, kan zich uitleven in het strandpaviljoen. Had het in Bloemendaal aan Zee gelegen, dan was het ‘ The Place To Be’ geweest.

We gaan hier zeker vaker komen, alleen het wandelen al is de moeite meer dan waard. Moet fantastisch zijn om de seizoenen door deze fraai aangelegde natuur te zien gaan. Jaar in jaar uit alles zich te zien ontwikkelen. Het kan eigenlijk alleen maar mooier worden in Brennels Buiten. Zinnenprikkelend inderdaad, om tot slot een andere verwijzing naar de naam van het park te maken.

Scroll Up

Pin It on Pinterest