Zuurgraad

1 min leestijd

De afgelopen week was het weer regelmatig onderwerp van gesprek aan tafel, of eigenlijk de seizoenen, want volgens de jongens was de herfst begonnen.

Geef ze eens ongelijk: het water kwam met bakken uit de hemel, het was geen dag droog, de Reest likte hier en daar al aan de gazonnen van de welgestelde burgers aan haar oevers en overal lagen dikke plassen. Ja, het was de afgelopen week herfst en geloof me, dan is het knap lastig om je kinderen aan het verstand te brengen dat het nog gewoon zomer is.

Gelukkig sloeg de zomer vandaag weer een beetje terug. Terwijl de rest nog een avondwandelingetje maakte, genoot ik van het moment op het terras. De zon prikte nog een beetje door de wolken. Het was aangenaam in de tuin. Mooi ook, met de bloemen die op diverse plaatsen bloeien, zoals deze paarse flox. Nog geen twee meter verder staat nog een bosje, maar die is roze. Van hortensia’s weet ik dat de zuurgraad van de grond bepaalt welke kleur ze krijgen. Geldt dit ook voor flox? Vast wel. Al maakt het eigenlijk ook niet zo veel uit. Het is hoe dan ook een mooi bloempje.

Scroll Up

Pin It on Pinterest