Zwembadzout

‘Bad Hesselingen stapt over op zout’, kopte de Meppeler Courant afgelopen week. Ik was direct geïnteresseerd. Umai en ik ploegen nogal vaak door het water daar. We hebben beiden behoorlijk last van de chemicaliën die de zuiverheid van het zwembadwater moeten garanderen. Zonder zwembrilletje komen we met irritant rode ogen thuis. Daar hebben meer mensen last van.

Het zwembad stopt daarom met rechtstreeks toevoegen van chloor en zwavelzuur (!) aan het zwembadwater en stapt over op zoutelektrolyse. Als ik mijn scheikundelessen goed heb onthouden, betekent dit dat ze natriumchloride door middel van elektrolyse gaan ontleden in natrium en chloride. Dit proces verloopt blijkbaar zo efficiënt dat slechts de helft van het chloor nodig is om het water te desinfecteren. Goed nieuws voor Umai en mij. En al die andere bezoekers met gevoelige ogen natuurlijk.

Tot vanavond dacht ik overigens dat het zwembadwater met behulp van zout gezuiverd zou gaan worden. Brilletje niet meer nodig dus. Bedacht allerlei ideeën om dit met een foto vast te leggen. Niets voldeed. Besloot daarom om mezelf met brilletje te fotograferen. Lidia betrapte me met zwembrilletje op en camera in de hand in de gang voor een spiegel. Dat moet een behoorlijk droog gezicht zijn geweest. Zo droog als deze foto waarschijnlijk…

Scroll Up

Pin It on Pinterest